3

*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please translate to your language.

Οι Πρώτες Γυναίκες Ραδιοερασιτέχνες (YL) ήταν Πραγματικά Αξιοθαύμαστες!!!

Οι πρώτες (γνωστές) γυναίκες στην Ιστορία των Ραδιοερασιτεχνών ήταν στη Βόρειο Αμερική η Miss M. S. Colville, XDD, of Bowmanville, Ontario το 1914 and Emma Chandler of St. Mary's, Ohio (8NH, W8NH) το 1915. 
Aν περάσουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα συναντήσουμε τις πρώτες γυναίκες Ραδιοερασιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Barbara Dunn G6YL και τη Nelly Corry G2YL στις αρχές της δεκαετίας του 1930's.  
Στις αρχές της ίδιας δεκαετίας ακούστηκε στον αέρα η Fifi Lopez από το Μεξικό (QRL- εργαζόταν ως μοντέλο).  Επίσης η πρώτη YL από την Κορέα ήταν η Jung Huyk (HM1AM) τη δεκαετία του 1940.    

Αν θυμηθούμε αυτά που γράψαμε στην ανάρτηση μας "Λίγα Λόγια για την Ιστορία" θα αντιληφθούμε πόσο δύσκολο ήταν  την εποχή εκείνη η εύρεση υλικών για κατασκευή ασυρμάτων, κεραιών κ.λπ. Μιλάμε για το 1914 τότε που άρχιζε η ιστορία της αυτοκίνησης, άρχισαν οι γυναίκες να κατακτούν τα ερτζιανά... Eπίσης δεν πρέπει να ανγνοούμε και τη θέση της γυναίκας στην τότε κοινωνία.... Ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστες. Ένα Blogspot για την επαφή των ενεργών YL είναι το  http://ylota.blogspot.gr/
Παρακάτω βλέπουμε κάποιες λίγες διαχρονικές φωτογραφίες που μπορέσαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Click στις photo για μεγέθυνση.

1936 Fifi Lopez εργαζόταν ως μοντέλο.


QSL-κάρτα επιβεβαιώσης λήψης της XE0YL
                                                                                                

QSL of Barbara Dunn G6YL
H Barbara G6YL το 1940






Florence Violet McKenzie (1890 - 1982)
Australia's first female electrical engineer,
first female amateur radio operator VK2FV,
and founder of the Electrical Association for Women.


 












V32HI   -   Ethel Pick










Jung Huyk (HM1AM) Κορέα

Myrt Earland ZL4GR στο shack της από Νέα Ζηλανδία 1930






QSL OF MISS VK5YL (1938)
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :